Weer aandacht voor de collectieve zorgverzekering

Op 12 november waren alle nieuwe zorgpremies voor volgend jaar bekend. Dat is niet alleen voor Nederlandse consumenten het startsignaal om een overstap te overwegen. Ook bedrijven kunnen nagaan of hun collectieve zorgverzekering nog aantrekkelijk is.  

Zorgverzekering, houten blokjes met zorg icoontjes op de achtergrond een arts met stethoscoop om
Nieuws
Datum: 22-11-2021

Gaan de premies van uw collectieve zorgverzekering volgend jaar omhoog? Dan is er een kans dat medewerkers uit de regeling stappen. Zij zijn niet verplicht om mee te doen en als zij zich ergens anders voordeliger individueel kunnen verzekeren, kunnen ze overstappen. Wees dat moment voor en laat ons kantoor uitzoeken waar u volgend jaar het beste af bent met uw collectieve zorgverzekering. Waar letten we dan op? 

De laagste premie? 

Voor veel Nederlanders is een lagere premie de belangrijkste reden om een andere zorgverzekeraar te kiezen. Nu mag de zorgverzekeraar op de collectieve basisverzekering  wettelijk gezien maximaal 5 procent korting bieden. Toch betekent dat niet dat de collectieve zorgverzekering altijd goedkoper is dan een individuele polis. Voor de premie van de aanvullende verzekeringen of tandverzekering zijn geen wettelijke regels. De zorgverzekeraar mag voor die polissen zelf bepalen hoe hoog de korting is.  

Voor wij op zoek gaan, willen we graag weten hoe belangrijk een lage premie is voor u en uw medewerkers. Betaalt u een gedeelte mee? En wat is belangrijker: de premie van de basisverzekering of het totaal aan premies voor de basis- en de aanvullende zorgverzekering? 

Een betere dekking 

Niet alleen de korting op de premies maakt de collectieve verzekering aantrekkelijk. De verzekeraar kan collectief verzekerden ook ruimere vergoedingen bieden, bijvoorbeeld op het gebied van preventie en gezondheidsbevordering. Ook hebben medewerkers vaak toegang tot bepaalde gezondheidsprogramma’s zoals trainingen, cursussen en coaching.  

Verder zijn verzekeraars vaak bereid iedereen te accepteren voor de aanvullende verzekering. Er vindt dan geen medische selectie plaats. Dat is een groot voordeel voor medewerkers die vanwege gezondheidsproblemen elders geweigerd worden voor een aanvullende polis. De voorwaarden en premies gelden ook voor partners en kinderen die meeverzekerd worden. Het hele gezin profiteert dus. 

Wij zoeken het uit 

Heeft u geen tijd of zin om offertes aan te vragen bij verschillende zorgverzekeraars en prijsafspraken te maken? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij inventariseren uw wensen en komen met een voorstel voor een overstap. Zit u goed bij uw huidige zorgverzekeraar? Dan zijn we daar ook eerlijk over. 

Heeft u nog geen collectieve zorgverzekering, maar wilt u die wel gaan aanbieden? Ga dan met ons het gesprek aan. Wij nemen het uitzoekwerk graag voor onze rekening en kunnen de collectieve zorgverzekering op tijd in orde maken. 

 

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.