Verzuimcijfers lopen op

Sinds enkele maanden loopt het ziekteverzuim in Nederland op. Het aantal coronabesmettingen neemt toe, de griep waart rond en er zijn meer gezondheidsklachten door stress en vermoeidheid. U heeft uw medewerkers hard nodig, dus u wilt uw verzuimcijfers terugdringen. Met een MKB Verzuim Ontzorgverzekering krijgt u daar hulp bij.

Donkere vrouw heeft last van verkoudheid en de griep en ze controleert haar temperatuur
Nieuws
Datum: 07-07-2022

In het eerste kwartaal van dit jaar kwam het ziekteverzuim in Nederland uit op 6,3 procent, het hoogste percentage ooit gemeten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek(CBS). In dezelfde periode in 2021 bedroeg het verzuim 4,8 procent. De sector gezondheidszorg en welzijnszorg, waar de kinderopvang ook bij hoort, scoorde het hoogst met 8,9 procent. Ook in de horeca nam het ziekteverzuim toe, aldus het CBS. Naast covid, griep en verkoudheid worden psychische klachten, overspannenheid en burn-out vaak genoemd als reden voor de ziektemelding.

Ziekteverzuim leidt tot meer ziekteverzuim

Een hoog verzuim is slecht nieuws voor uw bedrijf. Vanwege de kosten (een zieke werknemer kost een werkgever gemiddeld 250 euro per dag), maar ook vanwege een hogere werkdruk bij het personeel dat wel aan het werk is. Terwijl er al een tekort aan arbeidskrachten is. Door de toegenomen werkdruk kunnen medewerkers stress en vermoeidheid ervaren. De verzuimcijfers in uw bedrijf stijgen dan nog harder. Alle reden dus om ziekteverzuim aan te pakken.

Medewerkers beschermen

Ziekteverzuim voorkomen heeft op dit moment bij veel werkgevers de hoogste prioriteit. U kunt besmettingen voorkomen door hoestende medewerkers thuis te laten werken. Maar thuiswerkers ervaren soms stress omdat ze moeite hebben met de balans werk-privé. Of ze werken in een verkeerde houding, zonder dat iemand hen daarop attendeert. Het is van belang dat u zowel de medewerkers op de werkvloer als de thuiswerkenden beschermt. Maar wat is een goede aanpak?

MKB Verzuim ontzorgverzekering

Bij het terugdringen van het ziekteverzuim kan een goede verzuimverzekering uitkomst bieden. De MKB verzuim ontzorgverzekering, bijvoorbeeld. Daarmee is de loondoorbetaling bij ziekte afgedekt en kunt u rekenen op ondersteuning bij verzuim. Ook kunt u tips krijgen over verzuimpreventie. Neem contact op met ons kantoor om te bespreken of dit ook voor u een passende oplossing is.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag