Scooterverzekering vaak onbetaalbaar voor tiener

Prijsverschillen tussen brommer- en scooterverzekeringen kunnen erg groot zijn. De leeftijd van de regelmatige bestuurder speelt een belangrijke rol bij de hoogte van de premie. Zeker jonge bestuurders betalen daardoor vaak de hoofdprijs.

Groepje jonge mensen rijdend op scooters
Nieuws
Datum: 04-02-2022

Dat schrijft onafhankelijk researchbureau Moneyview op basis van recent onderzoek. Het bureau wijst erop dat bromfietsen en scooters al jaren erg populair zijn onder dieven. Niet voor niets geldt bij Nederlandse verzekeraars voor een diefstaldekking daarom de eis dat de brommer of scooter op zijn minst een ART3-slot heeft.

Verzekeringspremie

De combinatie “diefstalgevoelig voertuig” en “jonge bestuurder” heeft grote gevolgen voor de verzekeringspremie. Moneyview laat zien dat een 16-jarige die zijn of haar Vespa Sprint van € 3.600 allrisk wil verzekeren, daarvoor gemiddeld bijna € 4.000 premie per jaar moet betalen. Bij de duurste verzekeraar bedraagt de premie zelfs ruim het dubbele!

Onbetaalbaar

Maar ook een 25-jarige zonder schadevrije jaren betaalt voor dezelfde verzekering nog een forse jaarpremie. Gemiddeld zo’n € 1.700. Daarmee is de premie dermate hoog dat deze voor de meeste jongeren onbetaalbaar is.

Andere tenaamstelling?

Om minder premie te hoeven betalen, laten sommige ouders de scooter van hun kind op hun naam zetten en geven ze zichzelf op al regelmatige bestuurder. Dit is in alle gevallen af te raden! Allereerst omdat het bewust doorgeven van incorrecte informatie in principe fraude is, met mogelijke rechtsvervolging als gevolg.

Hoger eigen risico of geen dekking

Daarnaast geldt er bij schade vaak een extra hoog eigen risico voor jongere bestuurders als de opgegeven regelmatige bestuurder géén jongere is. Er zijn zelfs verzekeringen die (WA-) schade in dat geval helemaal niet vergoeden.

Beste deal

Eerlijkheid duurt altijd het langst. Bent u op zoek naar een scooter- of brommerverzekering met een goede dekking en een concurrerende premie? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag om de verzekering te vinden die het beste bij u past.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.