Goed voor elkaar zorgen is belangrijker dan ooit

Zorg is natuurlijk altijd belangrijk. In dit jaar, waarin de hele wereld wordt geconfronteerd met corona, beseffen we het ons des te meer. Daarom besteden we in deze editie van ons online magazine extra aandacht aan uiteenlopende facetten van zorgzaamheid.

zorgen voor elkaar blijkt uit handen op elkaar

Corona heeft ons leven ingrijpend veranderd. De maatregelen die de overheid neemt om het virus te stoppen, hebben grote invloed op onze samenleving. Veel bestaande patronen zijn rigoureus veranderd. Niet voor niets spreken we inmiddels over ‘het nieuwe normaal’.

Druk op de zorg
Dat alles heeft effect op de manier waarop we werken en ontspannen, maar ook – of juist – op de zorg. De druk op ziekenhuizen en verpleeghuizen is nog nooit zo hoog geweest. Reguliere zorg is in het afgelopen jaar in veel gevallen uitgesteld, verpleeghuizen gingen dit voorjaar zelfs op slot.

Inmiddels lijkt het beleid de tweede golf er langzaam onder te krijgen. En gelukkig mochten we dit najaar – onder strikte voorwaarden – wél op bezoek bij onze ouders en grootouders in de verpleeghuizen.

Zorg voor uzelf én voor elkaar

Door thuiswerken en (mantel)zorgtaken hebben veel mensen hun leven op een andere manier moeten inrichten. Andere omstandigheden vragen om andere manieren. Daarom hebben wij wat tips voor u op een rij gezet hoe u goed voor uzelf kunt blijven zorgen.

De kans is groot dat u ook regelmatig voor anderen zorgt. Zeker in deze rare tijd kunt u daardoor overbelast raken. Hoe u dat risico kunt verkleinen, leest u hier.

Prettig en gezond thuiswerken
Thuiswerken heeft een andere dynamiek dan werken op kantoor. Of u nu op uw studeerkamer zit of aan de keukentafel werkt. Daarom hebben wij wat arbo-tips voor u verzameld om zo prettig en gezond mogelijk vanuit huis te werken.

Zorg op oudere leeftijd
Bent u al wat ouder en gaat uw gezondheid achteruit? Of heeft u een (groot)ouder voor wie dit geldt? Dan moet u vaak een afweging maken over de woonsituatie. In dit artikel besteden we aandacht aan de mogelijkheden die u heeft.

Zorgverzekering 2021
Uiteraard staan we ook stil bij de zorgverzekering voor volgend jaar. U leest er meer over in deze artikelen:

En verder
In deze editie vindt u verder tips om deze winter fit te blijven, drie recepten met maar vijf ingrediënten, een artikel over de wintersportloze winter van 2020-2021 en een checklist om ook in de winter veilig de weg op te gaan. We wensen u veel leesplezier.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.